Sweden - «Under The Sycamore Tree» (VEST01)
Vestkyst Records, 2012

sweden lengter tilbake til tiåret da de lånte pappas bil og dro til Svinesund for å kjøpe lösgodis og sigaretter. Til dagene de hørte på Popsicle og drømte om å komme inn på SoWhat! Nå har de pakket nittitallsnostalgien i catchy og umiddelbare popmelodier med en god dose melankoli på toppen. Men ikke tro at det blir klissete av den grunn. Sweden får deg til å synge ukontrollert med på refrengene du ikke helt kan, til å dele ut overivrige «man hugs» til naboen i baren, og til å endelig ville plukke opp skateboardet igjen.

Kjernen i sweden er Christian Spro (Doopy, Beezewax, Palermo) og Fredrik Gretland (The Cumshots, Tennessee Beats, Datsun), og sammen med et påheng av kompiser har de laget et album med fengende låter, store refrenger og følelsen av å henge ut med kompiser på andre siden av grensa. Det er som om Andreas Mattsson skulle ringt på og spurt om du skulle vært med bort på puben, som om Brainpool skulle spille gig på den lokale klubben, og som at Stamarket nettopp har gitt ut sin nye skive.

Men ikke tro at de bare er opptatt av nostalgi. sweden er like opptatt av å utvikle soundet sitt, som de er av å være nostalgiske. Vokalen til Christian Spro har en sårhet i seg som får deg til å bli glad i fyren, og umiddelbarheten til låtene på «Under The Sycamore Tree» gjør deg urovekkende glad. Men det har aldri vært feil å være glad. I alle fall ikke på denne måten!

I desember var sweden i Stockholm hvor de spilte inn debutskiva si. De var i Studio Gröndahl som er eid av Pelle Gunnerfeldt (Fireside) og gutta i The Hives, og i studio Riddarborgen hvor bla. Evan Dando, Hellacopters, Sahara Hotnights, Moneybrother, Millencolin, Refused og Last Days Of April har vært. Du kan nesten si at de kom hjem…

For booking, ta kontakt med:
johnolav@meteorman.no